Tort “Buburuza”

1. Biscuiţii se rup, se pun pe o coală de hârtie şi se presează cu sucitorul, până se obţine un pesmet.. Se alege o formă de tort cu diametrul de 22 cm, se unge cu unt şi se presară cu o lingură din pesmetul de biscuiţi.

2. Se freacă spumă untul cu zahărul, apoi se adaugă pe rând ouăle, brânza proaspătă, un praf de sare, restul de pesmet, praful de copt stins cu o lingură de zeamă de lămâie, coaja de lămâie şi migdalele tocate. Se amestecă uşor, se toarnă în tavă şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ 50 de minute.

3. Când se răceşte blatul, se taie în trei părţi: o parte pentru cap şi două părţi pentru aripioarele buburuzei. Se taie apoi pe orizontală în câte două foi şi se umplu cu gem de caise.

4. Se acoperă cu ciocolată şi se ornează cu bomboane colorate. Pentru glazura de ciocolată, setopeşte la cald ciocolata rasă cu untul (câte 15 g pentru fiecare fel de ciocolată). Pentru glazura roz, în ciocolata albă se adaugă câteva bomboane roşii şi se amestecă până ce se topesc.