1. Se spală peştele şi se pune la fiert în puţină apă. Se fierbe la foc mic 10 minute, după care se lasă să se răcească. Gelatina se pune la înmuiat.

2. Se freacă 100 ml smântână cu 250 g mascarpone şi cu verdeţurile tăiate mărunt. Se aşază feliile de pâine prăjită într-o formă de tort cu inel detaşabil şi se acoperă cu crema preparată, după care se pune la frigider.

3. Se taie peştele mărunt şi se ames­tecă uşor cu gelatina, caperele şi sucul de lămâie. Se pune pe baie de aburi şi

se amestecă uşor, până se desface bine gelatina. Se dă la rece, iar când compoziţia începe să se întărească se toarnă peste crema cu verdeţuri şi se pune iar la frigider.

4. Se amestecă untul cu ceapa mărunţită şi se toarnă peste compoziţia de somon, iar peste acest strat se pune un rând de pâine prăjită.

5. Deasupra se toarnă 250 g mascar­pone frecat cu restul de smântână, boiaua şi sare după gust. Se toarnă pe stratul de pâine prăjită şi se pune tortul din nou la rece pentru a se întări. A doua zi se decorează cu feliuţe de somon, lămâie şi ou fiert.