Tort cu căpşuni
1. Pentru blat, se freacă bine ouăle întregi cu zahărul, până devin spumă, după care se adaugă treptat făina şi coaja de portocală. Se amestecă bine, până se formează o compoziţie omogenă.
2. Aceasta se pune la copt într-o formă de tort, tapetată cu hârtie unsă, în cuptorul încins, timp de 20-25 de minute. Se scoate forma din cuptor şi se lasă blatul în formă la răcit.
3. Pentru umplutură, se pun căpşunile din timp la macerat în siropul cu rom (preparat din 100 g zahăr, 50 ml apă şi 2 linguri rom). După ce au stat o oră, se scot cu paleta din acest sirop şi se amestecă cu frişca şi zahărul vanilat.
4. Blatul răcit se taie în două pe orizontală. Cu o parte din siropul rămas de la macerarea fructelor se însiropează prima jumătate din blat. Pe acesta se aşază o parte din frişca cu căpşuni.
5. Citricele se spală şi se curăţă. Se desfac în felii, se taie cuburi şi se aşază peste frișcă. Se păstrează câteva felii întregi de mandarine şi portocale pentru ornare. Se pune deasupra şi al doilea blat, se însiropează şi acesta şi se îmbracă tortul cu restul de frişcă.
6. Se ornează cu căpşuni proaspete. Se lasă la rece pentru cel puţin două ore, înainte de a fi servit.