Tort cu ciocolată şi pere
1. Se bat ouăle cu zahărul şi laptele adăugat treptat, până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă densă. Se adăugă uleiul în porţii mici, apoi făina amestecată cu cacaua şi praful de copt. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 40-45 minute.
2. Între timp, perele se spală, se taie în jumătăţi şi se curăţă de coajă şi de sâmburi. Se fierb 15-20 minute în vin cu 3-4 linguri zahăr şi zahăr vanilat. Se lasă apoi să se răcească şi se taie felii, groase de 1,5-2 cm. Se păstrează siropul.
3. Blatul copt se stropeşte cu câteva linguri de sirop cu vin, apoi se pun feliile de pere. Deasupra se toarnă jeleul de fructe, care se prepară conform instrucţiunilor de pe pachet, folosind siropul de vin în care au fiert perele. Se lasă deoparte 10-15 minute până se răceşte şi se întăreşte jeleul de fructe.
4. Deasupra se pune frişca bătută cu 6 linguri cacao şi se ornează cu ciocolată rasă. Se păstrează la rece minim 2 ore, după care se poate servi.