Tort cu cremă fină de cacao

35 minute
6 portii
Mediu

Tort cu cremă fină de cacao uşor de făcut după o reţetă rapidă. Încearcă şi tu!

1.   Se unge cu unt şi se tapetează cu făină o tavă cu pereţi detaşabili şi apoi se pune la frigider. Ouăle se bat cu zahărul. Se pune vasul cu compoziția la bain-marie şi se bate cu telul 5 minute până ce îşi triplează volumul. Se ia de pe foc şi se mixează până la răcirea completă.

2.   Se adaugă făina cernută şi apoi untul topit. Se amestecă şi se toarnă în tava de la frigider. Se dă la copt 25 de minute.

3.   Pentru cremă, se amestecă făina, zahă­rul, zahărul vanilat și cacaua. Se desface cu laptele şi se pune pe foc până ce devine groasă.

4. Blatul se taie în 2 foi, se umple cu 1/3 din cremă şi se îmbracă cu restul. Se trag linii cu dinţii unei furculiţe și se decorează.