1. Se bat ouăle cu zahărul şi 5 linguri de apă caldă, până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă de consistenţa smântânii. Se adaugă untul înmuiat, făina cernută cu praful de copt şi migdalele. Se amestecă uşor, se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace la foc potrivit aproximativ 30 de minute. Se lasă să se răcească şi se foloseşte a doua zi.

2. Gelatina se lasă la înmuiat, iar ananasul din compot se taie cubuleţe. Se păstrează două felii de ananas pentru ornat. Frişca se bate cu zahărul vanilat şi se pune la rece, iar brânza proaspătă se mixează cu zahărul şi laptele praf. Se separă o mică parte din brânză şi se amestecă deasupra unui vas cu apă caldă cu gelatina. Se înglobează apoi în toată crema de brânză şi se adaugă cubuleţele de ananas, migdalele şi jumătate din frişcă.

3. Se taie blatul transversal în două foi, care se însiropează cu siropul din compot şi se umplu cu crema de brânză. Se păstrează 1/3 din frişcă pentru ornat, iar cu restul se îmbracă tortul. Se ornează apoi cu migdale, frişcă, ananas şi cireaşa confiată. Se lasă 2 ore la rece şi după aceea se poate servi.