Tort cu mure

1. Se separă ouăle, albuşurile se pun într-un bol, gălbenuşurile în altul. Gălbenuşurile se amestecă cu un praf de sare şi cu zahărul brun, se adaugă untul şi se mixează în continuare.

2. Separat, se bat 4 albuşuri spumă şi se încorporează în crema de unt, apoi se pune făina şi nuca măcinată. Se amestecă uşor să nu se lase şi se toarnă în tava tapetată cu hârtie pentru copt. Se coace la foc mic.

3. Între timp, se bat celelalte albuşuri cu zahărul aproximativ 30 de minute astfel încât să se formeze bezeaua. Se bate şi frişca şi se lasă la rece. Se spală murele, se scurg în sită şi apoi se pun pe un prosop absorbant de bucătărie.

4. Se scoate blatul din tavă, se taie, se aşază un strat de bezea, unul de mure, apoi iar blat şi se îmbracă în frişcă. Se ornează cu mure şi se lasă câteva ore la rece ca să se înmoaie bine blatul.