Tort cu ness şi nuci caramelizate
1. Se încălzeşte cuptorul la 180 °C. Se tapetează o tavă rotundă cu unt şi făină.
2. Se freacă untul cu zahărul, până când se obţine un amestec pufos, apoi se încorporează gălbenuşurile.
3. Se cerne peste amestec făina, cacaua, praful de copt şi 44scorţişoara. Se bat albuşurile spumă şi se încorporează în compoziţia de gălbenuşuri. Se amestecă bine şi se toarnă în tavă. Se dă la cuptor pentru circa 45 de minute.
4. Între timp se prepară îngheţata de ness.
5. Se bat spumă albuşurile şi frişca.
6. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul până când acesta se topeşte.
7. Se amestecă cele trei compoziţii cu ness-ul. Dacă ness-ul este granulat, atunci trebuie dizolvat în lapte.
8. Se pune îngheţata peste blat şi se dau la congelator pentru şase ore. Înainte de a-l servi, se caramelizează sâmburii de nucă (se pun 100 g de zahăr într-o cratiţă şi se lasă să se caramelizeze, după care se pun sâmburii de nucă şi se amestecă) şi se ornează tortul cu ei.