Tort cu pere şi migdale

1. Ouăle se bat spumă cu zahărul şi se adaugă un praf de sare. Se freacă untul şi se amestecă bine cu făina şi amidonul, apoi cu ouăle bătute. Se unge forma de tort cu puţin unt, se presară cu făină şi se toarnă compoziţia pentru blat. Se pune la copt timp de aproape 30 de minute în cuptorul preîncălzit. După ce s-a copt, se lasă să se răcească la temperatura
camerei.
2. Se înmoaie foile de gelatină în apă călduţă. Se curăţă de coajă 3 pere şi se dau pe răzătoarea cu găuri fine. Restul de pere se curăţă de coajă şi se taie felii subţiri. Gălbenuşurile se bat bine cu zahărul la bain-marie, până se formează o cremă fină. Se adaugă apoi gelatina înmuiată, perele rase şi coaja de portocală şi se amestecă totul la bain-marie. Se lasă să se răcească şi se adaugă frişca.
3. Blatul de tort se taie în două foi. Se aşază prima jumătate de blat pe un platou, se însiropează cu sucul de portocale şi se întinde pe deasupra un strat subţire de dulceaţă de pere. Peste dulceaţă se adaugă un strat de felii de pere şi unul de cremă de pere. Se pune al doilea blat, se însiropează cu suc de portocale, se acoperă cu jeleu de lămâie, felii de pere şi cremă. Tortul se îmbracă în frişcă şi se decorează cu fulgi de migdale.