Îţi plac prăjiturile cu portocale? Încearcă acest tort cu smântână şi portocale. E delicios!

1.    Pentru bază, se mărunţesc biscuiţii şi se amestecă cu untul topit. Se îndeasă acest amestec într-o formă tapetată cu hârtie de copt. Gemul se încălzeşte la bain-marie şi apoi, cu o pensulă, se unge stratul de biscuiţi.

2.    Pentru umplutură, se bat spumă albuşurile. Apoi, se amestecă smântâna cu brânza de vaci și gălbenuşurile.  Se pun feliile de portocală tăiate să nu fie prea mari şi, la final, făina. Se toarnă peste biscuiţi şi se coace totul pentru 12-15 minute.

3.    Se lasă apoi tortul să se răcească şi se decorează cu felii din tot felul de fructe pentru un aspect vesel. Se prepară gelatina pentru decor, se toarnă peste fructe şi, după ce s-a răcorit puţin, se dă tortul la frigider pentru 3 ore.

4.    Se serveşte decorat cu frişcă bătută, frumos aranjată pe margine cu ajutorul unui poş sau al unei seringi.