Tort cu struguri
Ai nevoie de un tort delicios pentru invitaţii tăi? Încearcă această reţetă simplă de tort cu struguri!
1. Pentru blat, se amesteca untul cu zaharul pudra, zaharul vanilinat si galbenusurile pâna se obţine o spuma. Separat, se amesteca faina cu praful de budinca si praful de copt, cu spuma de unt si se adauga ciocolata si nucile. Se bat spuma albusurile cu zaharul si se amesteca în aluatul de mai sus.
2. Se toarna aluatul într-o forma detasabila acoperita cu hârtie de copt (cu diametrul de 26 cm) si se întinde uniform. Forma se introduce în jumatatea inferioara a cuptorului preîncalzit.
3. Cu ajutorul unei linguri se scobeste usor tortul racit si se lasa o margine cu grosimea de 1,5 cm. Bucaţile de aluat scoase se farâmiţeaza cu atenţie.
4. Se bate frisca si se amesteca cu zaharul vanilat. Se adauga 2/3 din firimituri, strugurii si esenţa de rom, amestecând cu grija. Crema se aranjeaza sub forma unei cupole, iar restul de firimituri se presara împreuna cu zaharul pudra. Tortul se da la rece pâna la servire si se aduce decorat cu boabe de struguri.