1. Se amestecă gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr şi cu zahărul vanilat până se obţine o cremă de consistenţa smântânii. Separat, se bat albuşurile spumă, adăugându-se cealaltă parte de zahăr. Se amestecă uşor cele două compoziţii, adăugând treptat făina cernută şi cacaoa.

2. Compoziţia se coace la foc potrivit. Se lasă blatul la răcit.

3. Ciocolata pentru cremă se taie bucăţele şi se pune să se topească la baie de aburi. Se amestecă cu smântâna, apoi se lasă să se răcească şi se adaugă untul frecat spumă. Frişca se bate cu zahărul vanilat şi se amestecă cu crema de ciocolată.

4. Blatul se taie pe orizontală în 2 părţi inegale. Se toarnă 2/3 din crema de ciocolată între blaturi şi cu restul se acoperă tot tortul. Se ornează cu bomboane, la alegere.