Cel mai rapid tort pe care îl poţi face, unde mai pui că este şi ieftin. Uite cum să faci acasă un tort de clatite nemaipomenit!

1. Mai întâi, se prepară clătitele: făina se cerne într-un castron, se adaugă ouăle, praful de sare și, treptat, amestecând cu telul pentru a nu se forma cocoloașe, se toarnă laptele și apa, până când se obține o compoziție asemenea unui lapte gros, fără cocoloașe. Cu ajutorul unui polonic se toarnă rând pe rând clătitele în tigaia unsă cu ulei și se coc frumos pe ambele părți, până la terminarea aluatului.

2. Separat, pentru cremă, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul tos și cel vanilat până ce se albesc şi se toarnă laptele rece.

3. Se pune amestecul cu lapte pe foc şi se fierbe amestecând continuu, fără ca ingredientele să dea în clocot. Când crema se formează şi curge greu de pe lingură se trage vasul de pe foc şi se lasă să se răcească în totalitate.

4. Un vas se tapetează cu 4-6 clătite şi apoi restul clătitelor se pun în vas cu crema fiartă între ele. Se lasă la rece pentru 12 ore şi, în momentul servirii, se presară cu zahăr şi se aduce la masă cu felii de fructe, după gust.