- Se bat bine albuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, iar gălbenuşurile cu cealaltă cantitate de zahăr şi cu apa şi coaja de lămâie.
- Se amestecă şi făina cu praful de copt şi cu amidonul, după care se adaugă şi compoziţia de gălbenuşuri şi de albuşuri.
- Se tapetează o tavă cu unt şi făină, se pune compoziţia şi se dă la cuptor pentru 30 de minute.
- Se dă marţipanul pe răzătoare, după care se amestecă cu zahăr, cu apă şi cu lichiorul de vişine.
- Se taie blatul în trei părţi pe orizontală.
- Se unge prima parte cu crema de ciocolată, după care se pune cea de-a doua parte şi se unge cu compoziţia de marţipan.
- Se pune şi ultima parte de blat şi se dă la frigider pentru 30 de minute.
- Se unge tortul cu gemul de căpşuni şi se decorează cu migdale.
- Deasupra, se pun bucăţi de fructe, peste care se adaugă gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe pachet.
Tort de fructe
170 minute
Mediu