1. Primul pas pe care trebuie să-l faceţi este să pregătiţi tava cu hârtie pentru copt şi să daţi drumul la cuptor.

2. Se separă albuşurile de gălbenuşuri, peste care se presară puţină sare şi coaja de lămâie. Se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul în ploaie şi se bate în continuare bine până se topeşte zahărul. Se adaugă gălbenuşurile unul câte unul, nucile şi făina şi se amestecă încet, astfel încât să nu se lase la copt. Se bagă compoziţia în cuptor şi se coace la o temperatură de 120 de grade.

3. Într-un bol, se prepară pasta de mere. Merele se curăţă de coajă, se stropesc cu 2-3 linguri de lichior de migdale şi zeama de la o lămâie şi se zdrobesc cu blenderul până se transformă într-un piure.

4. După ce s-a copt, blatul se lasă la răcit, se taie pe orizontală în două şi se aşază pe un platou în felul următor: blat, cremă de mere, blat, se îmbracă cu frişcă, se mai pune un rând de piure de mere pe deasupra şi se ornează cu felii subţiri de mere glasate şi pe margini se presară nuci coapte.

5. Se lasă câteva ore la rece. Când îl tăiaţi şi după ce îl veţi gusta, veţi obseva cum blatul şi merele vor căpăta o aromă de la lichiorul de migdale.