1. Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă, se adaugă mierea, vanilia, gălbenuşurile, peste care s-a pus puţină sare şi, la sfârşit, se pun nucile, praful de copt stins în zeamă de lămâie şi făina amestecându-se încet în acelaşi sens.

2. Se tapetează tava cu unt şi făină sau cu hârtie de copt şi se toarnă compoziţia, se întinde uniform în forma de tort şi se bagă la cuptor la 160° C.

3. Între timp, se bate frişca cu mierea şi cu vanilia şi se lasă la rece. Se taie bucăţile de ananas din compot şi după ce s-a copt blatul se lasă să se răcească. Se taie în două sau în trei şi se însiropează. Siropul se face din zeama din compot şi brandy şi se întinde cu o pensulă specială pe fiecare blat.

4. După ce s-a însiropat, se amestecă frişca cu nucile fin măcinate şi se întinde pe blaturi.

5. Fructele de ananas se pun din loc în loc, atât în interior, cât şi ca ornament. Se îmbracă tortul cu restul de frişcă şi se ornează cu miez de nucă coaptă şi ananas.