Este un tort racoros si plin de fructe. Pe langa faptul ca este delicios, pot spune ca este tortul cel mai rapid de preparat. In maxim o ora este gata!!!!
Siropul de la compotul de ananas se pune cu gelatina intr-o craticioara si se da deoparte pana ii vine vremea sa ne ocupam si de el.
Iaurtul si zaharul se mixeaza cateva minute.Mixam si frisca pana se intareste.  Amestecam frisca cu iaurtul. Peste acest amestec adaugam si siropul de ananas cu gelatina (craticioara cu sirop si gelatina o punem in prealabil cateva minute pe foc pentru a se incalzi, astfel gelatina se topeste mai bine). Nu are nimic daca siropul este caldut. Din acest moment trebuie sa ne miscam repede pentru a nu se intari compozitia inainte de a o pune in tava.

Ananasul si piersicile le tocam in bucatele de marime potrivita.Si le adaugam in amestecul de frisca si iaurt. Omogenizam amestecul,si il turnam in forme, pe care le decoram.  Din compozitia aceasta eu am umplut doua tavi, una de 30×30 cm si una de 40x2o cm.  Este un tort bestial merge ff bine in zilele f calduroase este extrem de racoritor si gustos!

ps. Eu am ornat cu ananas, struguri si kiwi

Reteta trimisa de: Cristina Dragomir