Tort diplomat cu nectarine şi zmeură

Tortul diplomat este răcoros şi gustos! Prepară şi tu această reţetă simplă de diplomat cu nectarine!

1.    Se separa albuşurile de galbenuşuri. Albuşurile se bat spuma cu puţin zahar şi se lasa deoparte. Se amesteca galbenuşurile cu zahar, la bain-marie, iar când acesta s-a topit, se adauga peste albuşuri, amestecând încet, apoi se adauga esenţa.

2.    Separat, se bate smântâna frişca şi se adauga peste compoziţia de mai sus. Gelatina se prepara conform indicaţiilor de pe ambalaj şi se adauga şi ea în compoziţie.

3.    Fructele se spala şi se taie în bucaţi mai mici (se opresc câteva pentru decor) şi se adauga în amestecul de mai sus.

4.    Într-o tava se pune folie de celofan şi se toarna compoziţia de tort. Se da la frigider pentru 3-4 ore, apoi se rastoarna pe un platou şi se orneaza dupa preferinţe.