Tort în alb şi roşu

1. Se bat ouăle cu 100 g zahăr şi un zahăr vanilat. Se adaugă untul şi făina amestecată cu praful de copt. Se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 20-25 minute.

2. Se pune gelatina în iaurt şi se lasă o oră. Smântâna, păstrată la rece, se bate spumă, se adaugă 3 linguri zahăr pudră şi un zahăr vanilat. Se mai bate 1-2 minute.

3. Vasul cu iaurt se pune deasupra unui vas cu apă fierbinte (nu clocotită) şi se amestecă 2-3 minute. Se trece apoi pe un vas cu apă rece şi se amestecă până când ajunge la temperatura camerei. Se încorporează uşor frişca şi se pune la rece.

4. Blatul se taie în trei, se umple şi se ornează cu crema de iaurt şi dulceaţă. Se decorează cu sirop din dulceaţă şi nucă de cocos.