Tort krantz ca la cofetărie

Mediu

Învaţă să prepari un tort krantz ca la cofetărie, cu nuci şi cremă delicioasă.

Mod de preparare:

Pentru blat, bateţi albuşurile cu zahărul, până devin spumă, apoi adăugaţi gălbenuşurile treptat, urmate de nuci şi făină.

Se toarnă aluatul într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt. Se coace la foc mediu, 180 de grade circa 20 de minute.

Se face crema din cele 4 ouă bătute cu zahărul şi laptele, apoi fierte la bain marie, până se îngroaşă. Se dă deoparte pasta de ou şi se bate separat untul până devine spumos. După ce s-a răcit crema, se adaugă untul bătut. Se dă la frigider, la răcit.

Se face kranţul prin caramelizarea zahărului, peste care se toarnă nucile pisate. Se amestecă bine, apoi se toarnă într-o tavă şi se lasă la răcit. Când s-a întărit caramelul, se sparge şi se pisează. Se aleg sau strecoară bucăţile mari de nucă caramelizată.

Se taie blatul răcit în două şi se unge cu jumătate din cremă, apoi se presară cu caramelul fin strecurat anterior. Se pune blatul deasupra şi se unge cu restul de cremă. Se ornează cu kranţ şi, eventual, cu jumătăţi de nuci.