Tort krantz la pahar

Faimosul tort krantz se poate face şi la pahar şi arată de milioane. Vezi reţeta!

1.   Zahărul pentru krantz se caramelizează până când devine auriu și se adaugă nucile. Compoziția se toarnă pe o hârtie de copt în strat cât mai subțire și se lasă să se răcească.

2.   Între timp, se pune la fiert smântâna cu zahărul și vanilia. Când a dat în fiert, se ia de pe foc și se adaugă ciocolata mărunțită și se amestecă energic să se omogenizeze și să devină catifelată. Se adaugă coaja de portocală și o lingură de unt și se încorporează cu grijă.

3.   În pahare unse cu unt, se presară mult krantz zdrobit. Se rotesc paharele pentru a se tapeta bine pereții cu krantz, apoi se scutură excesul.

4.   Se presară bezele mărunțite, se toarnă crema de ciocolată, apoi se presară cu bezele, cremă și tot așa până când se umplu paharele. Un tort krantz delicios!