Tort “Napolitanna”
1. Într-un vas, se pun gălbenuşurile, zahărul tos şi cel vanilat, un praf de sare, făina cernută şi laptele călduţ. Se amestecă uşor să nu se formeze cocoloaşe şi se lasă să fiarbă la baie de aburi. Se amestecă până se întăreşte şi capătă consistenţa unei ciulamale. După ce s-a fiert, se lasă să se răcească.
2. Într-un bol, se răstoarnă crema de ciocolată şi se lasă să se înmoaie la temperatura camerei.
3. Separat, în alt bol, se pune untul şi se mixează cu romul şi crema fiartă, adăugate treptat. Crema obţinută se amestecă cu crema de ciocolată.
4. Se umplu foile de napolitană, se presează bine şi, după ce s-au umplut toate, se nivelează ultimul strat de cremă, se presară cacao şi se ornează cu căpşuni proaspete şi ornamente de ciocolată.