Tort simplu cu vişine
Un tort cu vişine foarte simplu şi deosebit de gustos. Iată reţeta!
1. Se pregăteşte tava, pentru care untul se topeşte şi apoi, cu o pensulă, se unge tot interiorul tăvii şi pereţii ei. Se dă la rece pentru ca untul să se închege, apoi se scoate şi se presară cu făină.
2. Zahărul şi ouăle se mixează, până ce amestecul îşi triplează volumul. Se adaugă făina și cacaua cernute şi se amestecă delicat. Se toarnă în tavă şi se coace 25 de minute. Se lasă să se răcească şi se taie în 3 foi cu ajutorul unui cuţit cu lamă lungă.
3. Într-o tavă se aşază straturi alternative de blat şi frişcă bătută iar deasupra se pun vişinele. Se prepară gelatina şi se toarnă numai peste vişine.
4. Cât timp se încheagă gelatina, ciocolata foarte rece se răzuie cu un cuţit sau se trece prin răzătoare. Aşchiile de ciocolată se aşază împrejurul fructelor şi se dă totul la rece pentru 2 ore.