1. Se pune uleiul la încins şi se adaugă carnea tocată de porc şi de vită. Se amestecă uşor să nu se lipească şi, după ce începe să se albească, se adaugă apă călduţă.
  2. După ce s-a fiert carnea, se adaugă condimentele, dar nu toate odată, căci îşi pierd din gust şi calitate. Primul condiment este praful de ceapă roşie sau ceapa roşie uscată şi măcinată. Cu acest condiment se lasă să mai fiarbă la foc mic aproximativ 5 minute. Se pune apoi piperul roşu şi chili şi se lasă să fiarbă înăbuşit. La sfârşit, se adaugă sarea, boiaua dulce şi iute şi mierea. Cu 10 minute înainte de a se opri focul, se adaugă pasta de ardei.
  3. Se lasă compoziţia picantă să se răcească puţin şi se umplu foile de tortilla. Se pun una lângă alta ca să nu se desfacă şi se bagă câteva minute la cuptor. După ce s-au rumenit, se scot şi se servesc ornate cu frunze de salată, roşii tăiate cubuleţe şi feliuţe de ardei.