Tortul iubirii

1. Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul în ploaie, gălbenuşurile, zahărul vanilat şi, la sfârşit, nucile şi făina cernută. Se amestecă uşor să nu formeze cocoloaşe şi se toarnă într-o tavă în formă de inimioară, tapetată cu hârtie pentru copt.

2. Se bagă forma în cuptor şi se lasă la o temperatură de 120° C. Între timp, se pregăteşte siropul. Se pun zahărul şi apa într-un ibric şi se lasă să fiarbă până capătă consistenţa siropului. La sfârşit, se pune coaja de portocală, de lămâie şi zahărul vanilat şi se lasă la rece.

3. Se scoate blatul din cuptor, se lasă să se răcească la temperatura camerei, se însiropează şi se aşază pe un platou.

4. Cacaua, cafeaua solubilă, sarea, zahărul vanilat, gălbenuşurile, făina şi zahărul se pun într-o crăticioară şi se fierb la baie de aburi până se formează o cremă groasă. Se lasă să se răcească şi se amestecă cu untul frecat cu romul. Se toarnă crema pe blat, se ornează cu diferite ornamente şi frişcă din tub.