Tortuleţ pentru petrecăreţi

1. Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă cu zahărul iar când bezeaua este gata, se adaugă gălbenuşurile unul câte unul, zahărul vanilat, nuca măcinată şi la sfârşit făina cernută. Se amestecă uşor să nu se lase sau să se formeze cocoloaşe.

2. Compoziţia de blat se toarnă în forma tapetată cu hârtie de copt şi se bagă la cuptor aproximativ 40 de minute, la foc potrivit.

3. Separat, se pun 4 gălbenuşuri într-un bol, se presară un praf de sare şi se amestecă cu zahărul pudră până se obţine o cremă fină. Crema de gălbenuşuri se amestecă cu crema mascarpone şi zahărul vaniliat. Se împarte în două. Jumătate din frişcă se amestecă cu jumătate din crema mascarpone şi siropul de căpşune, iar cealaltă jumătate cu restul de cremă mascarpone.

4. După ce s-a copt blatul, se taie în două, se umple cu cremă şi se ornează feţişoara de clown. Se bagă la rece 2-3 ore şi apoi se serveşte sărbătoriţilor.