Trenuleţul cu surprize

1. Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă, apoi se adaugă zahărul pudră şi zahărul vanilat, iar la sfârşit, gălbenuşurile frecate cu un praf de sare. Se bat bine şi se adaugă la sfârşit făina cernută şi nuca măcinată, amestecându-se uşor, să nu se formeze cocoloaşe.

2. Se toarnă compoziţia în tava tapetată cu hârtie pentru copt, se întinde şi se dă la foc potrivit. în timpul coacerii se întoarce tava să nu se ardă.

3. în acest timp, se pregăteşte crema din lapte, zahăr, coaja de lămâie, vanilie şi făină. Toate se amestecă bine şi se pun să fiarbă la baie de aburi până capătă consistenţ a unei ciulamale. După ce a fiert în câteva clocote, se lasă să se răcească.

4. Separat, se înmoaie untul şi, după ce crema s-a răcit, se amestecă şi se obţine o compoziţie pufoasă, iar la sfârşit se adaugă cacaua. Se scoate blatul din cuptor, se taie, se umple cu cremă, se îmbracă cu crema rămasă, se tapetează cu nucă măcinată şi se ornează locomotiva. Se bagă la rece şi se serveşte după câteva ore.