Turnuleţe “Elise”

1. Se sparg ouăle, se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu zahărul şi zahărul vanilat, se adaugă gălbenuşurile frecate cu un praf de sare, untul topit şi răcit şi se amestecă uşor să nu se lase. La sfârşit, se adaugă făina şi cacaua cernute.

2. Se tapetează o tavă cu hârtie pentru copt, se toarnă compoziţia în tavă şi se întinde uniform. Se bagă în cuptorul încălzit în prealabil şi se coace la foc potrivit.

3. Separat, se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi esenţa de vanilie, se adaugă brânza mascarpone şi se mixează aproape 20 de minute până se întăreşte. Se pune apoi coaja de portocală şi piersicile tăiate cubuleţe.

4. După ce s-a copt blatul, se lasă să se răcească şi apoi se taie cu ajutorul unei forme astfel încâ să arate ca nişte mini tortuleţe. Se umplu foile cu cremă şi se ornează cu cremă, feliuţe de piersici şi frunzuliţe de mentă.