Turnuleţe exotice
1. Ananasul se curăţă bine, se îndepărtează cotorul şi se taie rondele. Șunca se taie felii.
2. Într-o tigaie, se pun la încins două linguri de ulei de măsline. Se prăjesc rondelele de ananas şi feliile de şuncă, pe fiecare parte, cam un minut, cât să capete o nuanţă aurie.
3. Se pregătesc 4 bucăţi de folie de aluminiu, suficient de mari cât să poată înveli bine fiecare turnuleţ. Se aşază pe fiecare bucată de folie câte o felie de şuncă, un pic de caşcaval, o felie de ananas, având grijă ca ultimul strat să fie de şuncă. Se presară la final caşcaval ras pe fiecare turnuleţ, se stropesc cu restul de ulei de măsline, se împachetează
bine în folie, apoi se pun pe grătar sau se bagă în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 10 minute.
4. Se scot din cuptor, se îndepărtează folia şi se servesc cu garnitură de salată verde sau cu ruccola şi cu rondele de ardei iute.