Îţi place turta dulce? Învaţă să prepari singură o turtă dulce glazurată după o reţetă simplă!

1. Zaharul se topeşte şi se caramelizeaza la foc mic, apoi se adauga apa şi se amesteca pâna ce este complet dizolvat. Se pune şi untul şi se amesteca pâna ce se topeşte şi acesta. Se trage cratiţa de pe foc, se adauga mierea şi se amesteca. Se lasa sa se raceasca şi apoi se adauga galbenuşurile amestecând energic pentru încorporare.

2. Faina şi praful de copt se amesteca şi se încorporeaza în compozţia lichida de la punctul 1. Se adauga aromele şi se framânta cu mâna.

3. Pe masa presarata cu faina se lucreaza puţin aluatul şi apoi se împarte în doua. Se întinde fiecare parte şi se decupeaza cu forme speciale de biscuiţi. Se aşaza figurinele de aluat în tava de copt tapetata cu hârtie. Se lasa la copt 15 minute şi apoi se lasa sa se raceasca în totalitate.

4. Pentru glazura, albuşurile se bat spuma cu un praf de sare şi apoi se adauga treptat zaharul pudra pâna ce se obţine o compoziţie densa şi lucioasa care se repartizeaza în mai multe boluri şi se coloreaza. Glazura se pune într-un poş special de decor şi se decoreaza dupa imaginaţie. Se lasa apoi turta dulce pe un gratar sa se usuce şi apoi se poate pune în cutii.