Varză călită cu cârnați

1. Se îndepărtează foile de varză uscate şi se spală varza bine. Se taie fideluţă şi se freacă cu sare, ca să se înmoaie. Se acoperă cu un capac sau cu o folie şi se lasă deoparte aproximativ 15 minute.
2. Separat, se curăţă şi se spală ceapa, se taie solzişori şi se căleşte în uleiul de floarea-soarelui. După ce s-a înmuiat ceapa, se adaugă varza tocată. Se lasă să se călească la foc mic şi se amestecă continuu, ca să nu se lipească.
3. Între timp, se iau cârnaţii, se crestează uşor cu lama unui cuţit ascuţit şi se prăjesc sau se coc pe grătarul încins.
4. La sfârşit, cu 10 minute înainte de a lua varza de pe foc, se adaugă legătura de mărar. Se lasă în cratiţă 20 de minute, pentru o aromă specială. Varza călită se serveşte cu cârnaţii rumeniţi şi se ornează cu mărar verde tocat mărunt.