Varză cu carne
1. Se spală varza, se curăţă de foile de deasupra şi se taie în două. Se toacă mărunt, se pune într-un bol de plastic şi se freacă cu sare.
2. Se pregăteşte o cratiţă, se pune uleiul, ceapa roşie tocată mărunt şi se căleşte varza. Se amestecă încontinuu să nu se lipească.
3. Separat, se taie bucăţi mai mici muşchiuleţul de porc, se condimentează cu sare şi piper, se unge cu ulei şi se bagă în cuptorul bine încins. Cât timp fierbe varza, muşchiuleţul se rumeneşte, astfel încât să fie gata cam în acelaşi timp amândouă preparatele.
4. După ce s-a călit varza, se adaugă pasta de roşii, sare şi piper şi mărarul tocat şi se răstoarnă într-o tavă de iena, alături de carne. Se bagă la cuptor să se rumenească. Se serveşte caldă cu pâine proaspătă sau cu mămăligă.