Varză cu pulpă de porc
1. Se spală carnea în 2-3 jeturi de apă rece, apoi se lasă la scurs pe un prosop absorbant de bucătărie. Se taie bucata de carne cubuleţe.
2. Într-o tigaie, se pune la încins uleiul. Cubuleţele de carne se pun la prăjit în ulei până capătă culoarea aurie. Se condimentează cu sare şi cu puţin piper.
3. Între timp, se spală varza şi se toacă mărunt. Ceapa se taie solzişori şi se căleşte în uleiul încins, împreună cu carnea. Se adaugă sare şi piper, după preferinţă, şi se lasă să fiarbă înăbuşit.
4. După ce a fiert şi varza şi carnea, se adaugă pasta de roşii şi de ardei capia, ardeiul iute tocat mărunt şi se bagă în cuptorul încins în prealabil.
5. Se lasă să se rumenească şi să scadă în cuptor, aproximativ 30 de minute. Se serveşte ornată cu cimbru proaspăt şi cu mămăliguţă caldă sau pâine coaptă pe vatră.