1. Se curăţă vinetele de coajă, se taie felii potrivite, se condimentează cu sare şi se lasă câteva ore în sită, ca să-şi lase toxinele.
2. Feliile de vinete se scurg de zeamă şi se călesc în puţin ulei câte 3-4 minute pe fiecare parte, apoi se scot din tigaie şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant.
3. Separat, se căleşte carnea tocată în uleiul încins împreună cu ceapa tocată mărunt. Se înăbuşă cu puţină apă şi se lasă să fiarbă la foc potrivit. Se condimentează cu sare şi piper.
4. Se tapetează o tavă cu ulei şi parmezan şi se aşază un rând de vinete, unul de carne, unul de vinete, unul de carne, şi tot aşa până se termină compoziţia. Deasupra se toarnă piureul de roşii şi se rade parmezanul. Se bagă în cuptorul cald şi, după ce s-a rumenit, se serveşte ornată cu busuioc.
28 noiembrie 2010