Să lăsăm un pic clasica salată de vinete la o parte și să facem o rețetă la fel de ușoară, rapidă și gustoasă cu aceste minunate legume. Extrem de aspectuoasă dar făcută numai din ingrediente simple și sănătoase.
Preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius.
Spală și usucă vânăta cu un prosop de hârtie. Taie vânăta în felii de dimensiuni egale. Dar nu tăia până la capăt, lasă feliile atașate la codiță. Unge fiecare felie cu ulei de măsline, asezonează cu sare și piper. Taie roșiile în felii rotunde, mărunțește usturoiul, pătrunjelul și busuiocul și sfarămă cu buricele degetelor brânza Feta.
Pune o hârtie de copt într-o tavă și pune vânăta. Umple spațiul dintre feliile tăiate cu roșii, usturoi, feta, pătrunjel și busuioc. Trage ușor de feliile de vânătă pentru a crea spațiu între ele, formând un evantai. Toarnă, din loc în loc, încă puțin ulei de măsline deasupra.
Dă la cuptor pentru aproximativ o oră. Dacă după această perioadă de timp mai este lichid în tavă, dă focul mai mic și mai lasă vânăta la copt încă 15 minute/până când lichidul se evaporă – semn că s-au pătruns exact cât trebuie.
Foto: vânătă evantai / 123rf.com