Vinete gratinate
1. Se spală şi se taie vinetele jumătăţi. Cu o lingură ascuţită, se scoate miezul în aşa fel încât să nu se rupă peretele exterior al vinetei. Se sărează şi se lasă cu gura în jos, să se scurgă.
2. Miezul se condimentează cu sare şi se lasă, de asemenea, să se scurgă într-o sită de plastic ca să nu se oxideze. Miezul scurs se taie fâşii şi se căleşte în câteva picături de ulei de măsline. Se lasă să se rumenească şi, dacă mai este nevoie, se mai adaugă sare.
3. Miezul de vânătă se scoate şi se lasă să se scurgă de ulei pe un prosop absorbant de bucătărie.
4. Se spală şi se opăresc roşiile, se decojesc şi se taie cubuleţe. Miezul de vânătă se amestecă cu roşiile, se condimentează cu sare şi cimbru şi se bagă în cuptorul încins.
5. Se lasă aproximativ 50 de minute şi se servesc ornate cu cimbru proaspăt. Se pot servi şi cu caşcaval ras pe deasupra.