1. Se toacă carnea la mașină sau la robot. Se curăţă şi se spală ceapa, se taie solzişori şi se căleşte în uleiul de floarea-soarelui până devine sticloasă.
2. Carnea tocată se căleşte împreună cu ceapa. Se condimentează cu sare, piper şi, la sfârşit, se adaugă pasta de roşii.
3. Se lasă să scadă câteva minute şi apoi se opreşte. Se iau vinetele, se spală, se taie în jumătăţi, se scoate miezul cu o lingură de inox, se stropesc cu sare şi ulei şi se bagă în cuptorul încins aproximativ 10 minute, cât să se înmoaie.
4. După ce au stat în cuptor, se scot, se scurg de suc şi se umplu cu compoziţia de carne. Pe deasupra se gratinează cu caşcaval şi se mai lasă să stea la cuptor până se rumenesc. Se servesc ornate cu cimbru verde sau uscat, aşezate pe frunze de salată.
28 noiembrie 2010