1. Se spală şi se taie vinetele cu coajă cu tot. Se presară sare şi se scoate o parte din miez, cât să se poată umple. Jumătăţile de vinete se stropesc cu ulei de măsline şi se bagă la cuptor să se rumenească.

2. Separat, se taie ceapa roşie solzişori, se curăţă usturoiul şi se toacă mărunt. Gogoşarul se desface şi se taie felii subţiri. Toate se pun în puţin ulei la călit. Pieptul de pui se toacă mai mare şi se amestecă cu ceapa, usturoiul şi gogoşarul călite, se adaugă orezul, se condimentează cu sare, piper, cimbru, rozmarin şi cocentrat de legume şi se călesc circa 30 minute. Se lasă la răcit câteva minute.

3. Vinetele coapte se umplu cu carnea tocată şi se bagă în cuptor. Se opăresc roşiile, se zdrobesc cu blenderul şi se adaugă în tava cu vinetele. Se servesc calde şi se ornează cu parmezan şi cu crenguţe de cimbru şi rozmarin.