Vis de vară
1. Apa, zahărul şi zahărul vanilat se pun la fiert şi se lasă să clocotească până ce capătă consistenţa unui sirop. Se lasă să se răcească şi, în acest timp, se curăţă zmeura şi se zdrobeşte cu blenderul. Ca să nu se simtă seminţele, se trece prin sită şi se toarnă în siropul rece. Se amestecă şi se adaugă zeama de lămâie.
2. Se toarnă frişca într-un bol mai înalt şi se bate. Frişca bătută se adaugă în siropul de zmeură şi se amestecă uşor atât cât să pară în degrade. Se toarnă în boluri de plastic, se acoperă cu capace şi se bagă în congelator.
3. Separat, se aleg frăguţele, se pasează cu blenderul şi se amestecă cu brânza mascarpone, vanilia şi zahărul vanilat. Piureul de fragi se ţine la rece acoperit cu o folie de plastic.
4. Când este gata îngheţata, se aranjează în boluri sau cupe speciale şi se ornează cu mure proaspete şi frunzuliţe de mentă.