O reţetă delicioasă. Vita cu ceapă poate dura foarte mult să fie preparată, însă rezultatul merită!
1. Carnea spălată şi bine scursă se amestecă cu făina, sarea şi piperul într-un castron. Se amestecă cu mâinile pentru ca toată carnea să fie cuprinsă de făină.
2. În cratiţa de fiert se încinge uleiul şi se rumeneşte uşor ceapa curăţată doar de cojile exterioare. Se scoate şi se lasă deoparte. În acelaşi ulei se pune şi carnea, se lasă să se rumenească petoate părţile.
3. În cratiţă se adaugă legătura pentru supă (morcov, păstârnac, ţelină, rădăcină de pătrunjel) care se lasă întreagă, ceapa rumenită, usturoiul mărunţit şi carnea. Se toarnă vinul şi supa, se acoperă cratiţa cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic pentru 90 de minute.
4. Se poate servi alături de garnitură de orez fiert sau cartofi piure.