Șnițele vieneze
1. Se spală în 2-3 ape muşchiul de porc, apoi se şterge pe un prosop absorbant de bucătărie. Se feliază mușchiul, apoi feliile de carne obţinute se bat cu ciocanul de șnițele. Se condimentează cu sare și piper și se stropesc cu ulei pe toată suprafața. Se acoperă cu o folie de plastic și se lasă la rece, câteva minute.
2. Între timp, se bat ouăle cu mixerul și se amestecă cu muștar, sare și piper, după gust.
3. Pesmetul se cerne într-un bol împreună cu făina și se scot bucățile de carne condimentate. Se trec prin pesmet, ou, apoi iar pesmet și se prăjesc în uleiul bine încins.
4. Se lasă 3-4 minute pe fiecare parte și, după ce s-au rumenit, se scot pe un prosop absorbant să se scurgă.
5. Şniţelele se servesc cu salată de roșii și se ornează cu frunzulițe de pătrunjel proaspăt și felii de lămâie.