Pastele este una dintre sarbatorile din an ce ne reuneste in familie, in jurul unor preparate delicioase, pe care le impartim cu cei dragi. Indiferent ca alegi sa gatesti retete noi pentru masa de Paste, sau le preferi mai degraba pe cele traditionale, transmise din generatie in generatie, iata o colectie de 15 retete pentru masa de Paste, din care garantat te voi convinge sa incerci cateva!
15 retete pentru masa de Paste
Indiferent cata treaba ai avea si cat de putin timp petreci in bucatarie, rar gasesti o casa fara oua vopsite in ziua de Inviere. Si ca sa iti vin in ajutor cu idei, iata cum decorezi ouale de Paste cu frunze, cum le poti imbraca in servetele sau cum le poti vopsi cu ingrediente naturale!
Retete de aperitive pentru masa de Paste
In ziua de Paste, se stie: nu exista masa imbracata in straie de sarbatoare fara traditionalul drob de miel sau, in cazul celor ce nu servesc miel, un drob din carne de vita si porc, sau un drob de pui, imbracat intr-o crusta irezistibila de cascaval.
Pe langa banalele platouri de primavara, cu aperitive felurile, precum ouale umplute, delicioasele ridichi proaspete, ori castravetii taiati bastonase, iti recomand si o serie de eclere aperitiv.
In esenta, le poti umple cu ce vrei tu. Insa daca preferi varianta sanatoasa si hranitoare, vei alege pasta de avocado. Nu te vor dezamagi insa nici daca le umpli cu crema de branza sau cu pate.
Cele mai zeloase gospodine insa, nu se vor da in laturi de la a prepara si o salata de boeuf delicioasa, care sa completeze masa, in ceea ce priveste aperitivele de Paste.
Daca tot vei servi o serie de mancaruri grele, pregateste salata de boeuf cu pui, care e si mai simplu de facut, si mai prietenoasa cu stomacul invitatilor.
Fel principal pentru masa de Paste
Pentru cei care tin cu adevarat la traditii, nu exista Paste fara ciorba de miel sau friptura de miel, cu care sa marcheze Sarbatorile Pascale.
Pentru ceilalti insa, care nu tin neaparat sa manance miel, sau chiar nu suporta deloc acest tip de carne, exista numeroase alternative de retete de friptura pentru masa de paste, iar ciorba poate fi chiar si de legume sau un bors de loboda, pentru a echilibra putin aportul caloric.
Retete de desert pentru masa de Paste
Paste fara cozonac, rar mai intalnesti. Chiar si cei care nu au timp la dispozitie pot apela la un truc si prepara un cozonac fara framantare, cu nuca si cacao din belsug.
In caz contrar, daca nu tii neaparat la cutume, poti incerca si varianta englezeasca de mini-cozonaci glazurati, un deliciu in miniatura ce va disparea de pe masa in timp record.
Ca tot veni vorba de retete straine, italienii au si o gustare-desert tare simpatica, colacul italian impletit si colorat, in centrul caruia vei aseza un ou de Paste frumos decorat. Daca vrei sa cumperi si un cozonac Panettone, incearca inainte sa il faci in casa, si vei vedea ca iti iese mai bun decat orice poti gasi de cumparat.
Ti-a ramas putin timp la dispozitie, dar ai vrea cu ardoare si un desert cremos si traditional? Incearca si reteta de pasca fara aluat, un dulce pe care il dai la cuptor in maxim 10 minute!
Si pentru ca doar cozonacul sau pasca nu sunt suficiente sa ne satisfaca pofta de dulce in zilele de dupa Inviere, iata si 10 retete de prajituri simple si rapide, pe care le poti aseza pe masa de Paste.