Fierbere
Borş călugăresc
1. Se curăţă şi se spală toate legumele. Se taie cubuleţe potrivite sau rondele, după preferinţă, şi se pun la fiert în apă cu un praf de sare. 2. După ce au fiert, se pune uleiul de măsline, se adaugă piperul şi se acoperă cu un capac. Se mai lasă să fiarbă la foc potrivit. […]
Supă-cremă de spanac
1. Se alege spanacul şi se spală în mai multe ape. Între timp, se pune apă la fiert cu un praf de sare şi puţin ulei şi se opăreşte. Zeama în care a fiert se păstrează. 2. Separat, se curăţă dovleceii şi se pun la fiert în apă cu sare. După ce au fiert, se […]
Supă cremă cu ardei
1. Se curăţă toate legumele, se spală şi se pun la fiert cu apă, sare şi ulei. Se acoperă cu un capac şi se lasă la foc potrivit, să nu clocotească. 2. După ce au fiert, se scot legumele cu spumiera şi se aleg. Ceapa se aruncă, iar celelalte legume se pasează cu blenderul şi […]
Borş de pui cu legume
1. Se curăţă aripioarele şi se pun la foc, în apă cu sare. Când au început să fiarbă, se ia spuma. După aceea se lasă la foc mic. 2. Separat, se curăţă legumele, se spală şi se taie ca pentru ciorbă. Ceapa se taie mărunt, morcovii, rondele, ţelina şi cartofii, cubuleţe şi ardeii, fâşii. 3. […]
Supă-cremă de porumb
1. Se curăţă şi se pune porumbul să fiarbă în apă cu sare, acoperit cu un capac. După ce a fiert, se scoate şi se lasă să se răcească. 2. Între timp, se curăţă şi celelalte zarzavaturi, se spală şi se pun să fiarbă cu apă, sare şi 2 linguri de ulei. 3. Separat, se […]
Borş de praz
1. Se curăţă şi se spală carnea în câteva ape, apoi se pune să fiarbă în apă cu sare. Când începe să dea în clocot, se ia spuma până se limpezeşte zeama. 2. Separat, se curăţă toate legumele, se spală şi se pun să fiarbă întregi împreună cu bucata de carne. Se acoperă oala cu […]
Borş de perişoare
1. Se spală zarzavaturile şi se pun să fiarbă ca pentru supă, în oală cu apă şi cu sare. Se acoperă cu un capac şi, după ce au fiert, ceapa se scoate, morcovul se taie rondele, prazul la fel, ardeiul se pasează, iar fasolea rămâne întreagă şi se lasă să fiarbă în continuare. 2. Carnea […]
Supă cu găluşti şi pătrunjel
Învaţă să faci o supă cu găluşti şi pătrunjel ca la mama acasă, plină de legume sănătoase şi cu gust fin. 1. Se curăţă legumele, se spală şi se pregătesc pentru supă. Morcovii se taie rondele, ceapa solzişori, ţelina cubuleţe şi ardeii fâşii. Toate legumele se pun la fiert într-o oală de 3 l cu […]
Supă cremă cu ciuperci
1. Se curăţă ciupercile, se spală şi se lasă să se scurgă în sită. Se desfac codiţele şi se pun să fiarbă în apă cu un praf de sare. După ce au fiert, se scot din zeamă şi se pasează cu blenderul. Între timp, se curăţă ceapa, dovleceii şi ardeii. Se taie cubuleţe, la fel […]
Supă “Bogăţia legumelor”
1. Se curăţă şi se spală legumele. Broccoli se desface în bucheţele mai mici, fasolea fideluţă se rupe, morcovii se taie rondele, ceapa se toacă mărunt, gulia se taie cubuleţe, varza se toacă fâşii mai mari şi se călesc câteva minute în uleiul de măsline. Se adaugă apa şi se lasă să fiarbă. 2. Separat, […]