Fierbere
Ciorbă de legume cu paste
1. Pentru început, se pun pastele să fiarbă, într-o oală cu apă, puţin ulei şi un praf de sare. După ce au fiert, se scot şi se lasă câteva minute în apă rece, apoi se scot într-o sită să se scurgă. 2. Separat, se spală zarzavaturile, se curăţă, se taie cubuleţe sau rondele şi se […]
Ciorbă de crap cu suc de roşii
1. Peştele se pune la fiert la foc mic, în apă cu sare şi 2 linguriţe de ulei. După ce a început să fiarbă, se ia spuma şi se lasă la foc mic, timp de 15 minute. 2. Separat, se curăţă zarzavaturile, ceapa se taie mărunt, morcovii, rondele, ardeiul, fâşii subţiri şi cartofii, cubuleţe. Toate […]
Supă cremă de cartofi
1. Se curăţă ceapa şi rădăcina de pătrunjel şi se pun să fiarbă în apă cu un praf de sare şi piper alb. 2. Se curăţă cartofii, se spală, se taie cubuleţe şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apa clocotită, se pasează cu blenderul, apoi […]
Ciorbă deasă de legume
1. Se spală şi se curăţă toate zarzavaturile, se taie ca pentru ciorbă şi se pun să fiarbă în apă cu sare, ulei şi un praf de piper. Se acoperă cu un capac şi se lasă la foc mic. 2. Mazărea se curăţă şi se pune să fiarbă separat în apă cu sare. După aceea, […]
Supă cremă de mazăre
1. Se curăţă mazărea, se spală şi se pune separat la fiert în apă cu sare. Se lasă să fiarbă în câteva clocote până începe să se înmoaie şi se scoate din apă fiartă într-o sită să se scurgă. 2. Între timp se curăţă zarzavaturile şi se pun să fiarbă ca pentru supă, în apa […]
Ciorbă de lobodă
1. Se spală loboda şi se pune să fiarbă în apă cu sare, 20 de minute, la foc mic. 2. Se curăţă şi se spală toate zarzavaturile, se taie mărunt şi se pun la fiert cu loboda. 3. După ce au fiert, se adaugă borşul şi se mai lasă să dea în câteva clocote. Se […]
Supă de ştevie
1. Se curăţă ştevia şi se spală în 3-4 ape, apoi se pune la fiert 10-15 minute în apă cu sare. Se scoate din apa clocotită într-o sită, să se scurgă. 2. Separat se curăţă şi se spală morcovii, ardeii şi ceapa şi se pun să fiarbă în altă oală cu apă, sare şi 1-2 […]
Supă cremă de sparanghel
1. Se curăţă, se spală şi se leagă în snopi sparanghelul, apoi se pune să fiarbă în apă cu sare şi o linguriţă de ulei. 2. După ce a fiert, se strecoară şi se păstrează 500 ml din zeama în care a fiert. Se păstrează câteva vârfuri de sparanghel pentru garnitură, iar restul lăstarilor se […]
Ciorbă de miel
1. Se fierb în apă cu sare căpăţâna şi bucăţile de miel. Înainte de a începe să fiarbă, se ia spuma. Acest proces e important, deoarece zeama poate rămâne tulbure. 2. Se curăţă zarzavaturile şi se adaugă în ciorbă, apoi se lasă să fiarbă împreună cu bucăţile de carne o oră. Important este că nu […]
Ciorbiţă deasă ţărănească
1. Se curăţă legumele, se spală şi se taie cubuleţe. Toate se pun să se călească în 2-3 linguri de ulei de măsline şi se adaugă un litru de apă clocotită. Oala se acoperă şi se lasă să fiarbă 30 de minute. 2. Se curăţă ştevia, se spală, se pune în oală cu sucul de […]