Fierbere
Supă de roşii cu fidea şi spirale crocante de aluat franţuzesc
1. Se curăţă şi se spală ceapa, ţelina, ardeii, păstârnacul şi morcovii. 2. Se pun toate legumele la fiert într-o oală de 3 litri. Se lasă la fiert până scad la jumătate, iar când au fiert, se strecoară şi se pasează, până când se obţine o pastă. 3. Între timp se opăresc roşiile, se decojesc […]
Ciorbă de legume
1. Cartofii, morcovii şi ceapa se spală şi se curăţă. 2. Roşiile şi celelalte legume se spală. 3. Se taie cubuleţe legumele, inclusiv ciupercile, iar ceapa se toacă mărunt. Cartofii trebuie tăiaţi cuburi mai mari. 4. Într-o oală de 4 litri se pune puţin ulei la încălzit şi apoi se adaugă ceapa să se călească, […]
Ciorbă de legume
1. Ceapa împreună cu celelalte legume se curăţă şi se spală bine. 2. Ceapa se toacă mărunt, morcovii şi rădăcinile de pătrunjel se taie rondele, de circa 1 cm grosime, ardeiul se taie felii, iar cartofii şi ţelina se taie cubuleţe. 3. Toate legumele se pun mai întâi la călit, în uleiul încins, într-o oală […]
Supă de mânzat cu crutoane
1. Se spală carnea şi se pune la apă rece. Se schimbă apa de câteva ori şi se pune la fiert într-o oală cu apă şi un praf de sare. După primele clocote se spumează sau se schimbă apa şi se pune din nou pe foc. Se spumează şi se lasă să fiarbă la foc […]
Supă Minestrone
1. Se pune fasolea la foc şi după câteva clocote se schimbă apa şi se fierbe, acoperit cu un capac, alături de ceapă, morcov şi pătrunjel, toate tocate mărunt. Când boabele de fasole sunt aproape fierte, se adaugă fasolea verde şi cartofii tăiaţi cubuleţe, iar după 10 minute şi dovlecelul. Se acoperă din nou şi […]
Supă ţărănească de legume
1. Toate legumele se curăţă şi se spală. Morcovii, pătrunjelul şi ceapa se toacă şi se pun la fiert într-o oală cu 2 litri de apă şi un praf de sare. Se lasă să fiarbă 15-20 de minute şi după aceea se adaugă fasolea verde, mazărea şi cartofii tăiaţi în cubuleţe. Se spumează, se acoperă […]
Supă de cartofi
1. Toate legumele se curăţă şi se spală. Morcovii, ţelina şi păstâ rnacul se taie ca pentru supă şi se pun la fiert într-o oală cu 1,5-2 l de apă şi un praf de sare. Se adaugă ceapa verde tăiată bucăţi de 2-3 cm şi câteva fire de pătrunjel. La primele clocote se spumează, apoi […]
Ciorbă de perişoare
1. Carnea se spală, se taie şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Bucăţile de carne cu os se pun la fiert în 1,5-2 l de apă cu un praf de sare. Se spumează şi se adaugă ceapa verde, morcovii, ţelina, păstârnacul şi rădăcina de pătrunjel, toate curăţate, spălate şi tăiate. Se spumează din nou, […]
Ciorbă de peşte
1. Peştele se curăţă, se spală foarte bine cu apă rece, se taie bucăţi şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Ceapa şi morcovul se curăţă, se spală şi se taie bucăţi mari ca pentru supă. Legumele se pun la foc în 2-2,5 l de apă cu un praf de sare şi se lasă să […]
Borş de sfeclă
1. Toate legumele se curăţă şi se spală. Ceapa tocată mărunt, ţelina, morcovii şi pătrunjelul tocate mărunt se pun la fiert în 1,5-2 l de apă cu un praf de sare. Se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc mic 15-20 de minute. 2. Se adaugă sfecla tăiată julien, cartofii tăiaţi cubuleţe şi ardeiul […]