Fierbere
Supă-cremă de pui cu legume
1. Pieptul de pui se spală, se curăţă şi se pune la fiert într-o oală cu 2-3 l de apă. După primul clocot se spumează sau se schimbă apa şi se adaugă ceapa, morcovii şi păstârnacul curăţate şi tăiate ca pentru supă. 2. După un sfert de oră se adaugă şi cartofii curăţaţi şi tăiaţi […]
Supă de ceapă
1. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie solzişori. Se dă cu un praf de sare şi se pune la foc cu puţin unt. Se lasă foarte puţin, doar cât să se înmoaie ceapa şi se stinge cu vin. Se acoperă şi se fierbe înăbuşit 5 minute. 2. Separat, într-o oală cu 2 litri […]
Supă de mânzat
1. Carnea se spală, se taie bucăţi şi se lasă jumătate de oră în apă rece. Se scurge apoi şi se pune la fiert într-o oală cu 3 l de apă. După primele clocote se spumează sau se schimbă apa şi se fierbe la foc mic. 2. După jumătate de oră se adaugă ceapa, morcovii, […]
Ciorbă de peşte
1. Peştele se curăţă, se spală foarte bine cu apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Ceapa, morcovul şi ţelina se curăţă, se spală şi se taie bucăţi mari ca pentru supă. Se pun la foc în 2-3 l de apă cu un praf de sare şi se lasă să fiarbă un sfert […]
Supă cremă de mazăre cu bruschete
1. Toate legumele se curăţă, se spală şi se fierb în 1,5-2 l de apă cu sare. Se adaugă o lingură de unt, se acoperă şi se fierb aproximativ trei sferturi de oră. 2. Mazărea fiartă se trece printr-o sită deasă, apoi se subţiază cu supa în care au fiert legumele. Se adaugă restul de […]
Supă de cartofi cu smântână
1. Toate legumele se curăţă şi se spală. Morcovii, ceapa şi păstârnacul se taie în sferturi şi se pun la fiert în 1,2-1,5 l de apă cu un praf de sare. Se acoperă şi se lasă să fiarbă 15-20 minute. 2. Se adaugă cartofii curăţaţi şi spălaţi. Se acoperă şi se fierbe în continuare, aproximativ […]
Supă de legume
1. Se spală şi se curăţă toate legumele. Prazul se taie rondele, iar restul legumelor se taie cubuleţe. 2. Într-o oală de 3 l cu 1,5 l de apă rece se pun, morcovii şi ţelina. Se adaugă un praf de sare, se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc potrivitaproximativ25deminute. Se spumează, apoi se […]
Supă de fasole cu spanac şi carne
1. Fasolea se lasă în apă rece de seara până dimineaţa, apoi se pune la fiert în 2 litri de apă cu un praf de sare. Se adaugă ceapa, morcovii, păstârnacul şi ţelina, toate tăiate în sferturi ca pentru supă. Se lasă să fiarbă până se înmoaie toate legumele. Se scot morcovii, ceapa şi păstârnacul. […]
Ciorbă de peşte
1. Peştele se curăţă şi se taie bucăţi potrivit de mari. Se spală cu apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. 2. În 2 l de apă se adaugă ceapa tocată mărunt, ardeiul gras tăiat feliuţe şi supa de legume. Se lasă să fiarbă înăbuşit 15 – 20 minute, apoi se adaugă roşiile […]
Supă cremă de legume
1. Toate legumele se spală, se curăţă şi se taie în sferturi. Se pun la fiert în 1-1,5 l de apă cu sare. Se spumează şi se lasă până se înmoaie toate legumele. 2. Legumele fierte se trec printr-o sită deasă sau se mixează, apoi se subţiază cu puţină supă şi se pun din nou […]