Fierbere
Ciorbă de legume cu smântână
1. Se spală ceapa, morcovii şi ardeiul, se curăţă şi se toacă mărunt. Se pune uleiul în oala de ciorbă şi legumele tăiate se călesc câteva minute până se înmoaie, apoi se adaugă apă până la jumătate. 2. Între timp, se curăţă varza, se toacă foarte fin şi se adaugă în oala de ciorbă împreună […]
Supă de pui cu găluşte
1. Se spală, se curăţă şi se taie fâşii subţiri legumele. 2. Se spală pieptul de pui şi se pune la fiert în 3-4 litri de apă, cu puţină sare. Când începe să fiarbă, se ia spuma şi se adaugă legumele curăţate şi se lasă la fiert. Pentru ca supa să fie limpede, după ce […]
Supă cremă de legume
1. Se spală bine legumele şi se curăţă. 2. Se dau la fiert până se înmoaie ţelina, apoi se lasă la răcit, după care se pasează totul şi se adaugă uleiul, amestecând, pentru a-i da o consistenţă omogenă. 3. Se serveşte caldă sau rece, garnisită cu verdeaţă tocată mărunt. 4. Cei cu hipertensiune arterială pot […]
Supă mix de vitamine
1. Toate legumele se spală bine, se curăţă, se clătesc şi se lasă la scurs. Se toacă apoi ciupercile felii, ţelina cuburi potrivite, rădăcinile de pătrunjel şi ardeii, cubuleţe, frunzele de salată se rup bucăţi mari, iar celelalte verdeţuri se toacă fin. 2. Se pun la fiert, în 3 l apă, ţelina, rădăcinile, ardeii, frunzele […]
Ciorbă de perişoare
1. Se curăţă şi se spală ceapa. Ardeiul se spală şi se curăţă de seminţe, apoi se pun împreună la fiert, în 2,5 litri de apă. 2. Morcovii se curăţă, se spală bine şi se dau pe răzătoare. Se pun la fiert pentru aproximativ 15 minute. 3. Între timp se pregătesc perişoarele. Se dă carnea […]
Supă de varză
1. Se spală pieptul de pui, se taie bucăţele şi se pune la fiert în 2 litri de apă cu un praf de sare. Se spală orezul şi se pune în oală. Se fierbe totul la foc potrivit, până se înmoaie carnea. 2. Între timp, se pregăteşte varza: se curăţă primul rând de frunze, se […]
Borş de dovlecei
1. Se spală şi se curăţă de coajă dovleceii şi roşiile, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă cu puţină sare. Se curăţă morcovii, ţelina şi prazul, se taie rondele şi se pun la fiert în supă. 2. Se adaugă borşul, o lingură de ulei şi un praf de sare şi se […]
Supă cremă cu “urechiuşe”
1. Se curăţă dovleacul de coajă, se spală şi se stropeşte cu lapte dulce ca să se înmoaie. Se lasă câteva minute la frigider, acoperit cu o folie. 2. Între timp se curăţă morcovii, ţelina, ceapa roşie, ardeiul capia şi, împreună cu dovleacul, se pun să fiarbă cu apă şi cu sare, la foc potrivit. […]
Borş cu perişoare
Acest borş cu perişoare se face uşor şi este pe placul tuturor. Trebuie sa încerci reţeta! 1. Se spală rasolul şi se pune la fiert întreg, într-o oală de 5-6 litri, în apă rece cu puţină sare. Se spumează sau se schimbă apa şi se fierbe acoperit. între timp, dacă se foloseşte zarzavat proaspăt, se […]
Peltea de gutui
1. Gutuile se spală, se şterg cu o cârpă de puf şi se taie bucăţele mici. Fructele nu trebuie curăţate de coajă şi nici nu li se scoate mijlocul care conţine o cantitate mare de gelatină. 2. Gutuile tăiate se pun într-o cratiţă cu apă şi se adaugă şi merele roşii, tăiate în sferturi, apoi […]