Fierbere
Borş cu perişoare
1. Toate legumele se curăţă şi se spală. Ceapa, morcovii, păstârnacul şi ţelina se toacă mărunt şi se pun la fiert în 2 litri de apă cu un praf de sare. Se acoperă şi se lasă să fiarbă, la foc mic, aproximativ jumătate de oră, până se înmoaie bine toate legumele. 2. Între timp, carnea […]
Supă italienească
1. Fasolea se pune la înmuiat de seara. Se schimbă apa şi se pune la fiert. După ce a dat câteva clocote, se schimbă apa din nou cu apă curată, fierbinte. 2. Se adaugă morcovul, rădăcina de pătrunjel şi ceapa, curăţate şi tăiate mărunt. După 15 minute se adaugă varza tocată mărunt, fasolea verde şi […]
Fasole cu carne de vită şi porumb
1. Fasolea se înmoaie de cu seara. A doua zi se pune la fiert în apă rece, într- o oală acoperită şi se lasă pe foc până se înmoaie bine boabele de fasole. 2. Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se căleşte în uleiul încins. Se adaugă boia, foaia de dafin şi carnea de […]
Gulaş cu fasole şi ceapă
1. Fasolea se pune la înmuiat cu o zi înainte. A doua zi se pune la fiert în apă rece, într-o oală acoperită. Se schimbă apa după ce a dat în câteva clocote şi se pune din nou la fiert tot cu apă fierbinte. Se adaugă morcovul şi păstârnacul şi se lasă la foc mediu, […]
Cremă de vanilie cu salată de fructe
1. Se dizolvă amidonul şi zahărul vanilat în 2-3 linguri de lapte rece, apoi se amestecă cu restul de lapte fierbinte şi o lingură zahăr pudră. Se aromează cu esenţă de vanilie şi se pune pe foc mic, amestecând continuu, până se îngroaşă. Se lasă apoi siropul să se răcească. 2. Brânza proaspătă se pasează, […]
Îngheţată spumantă cu ciocolată
1. Gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi apoi se dizolvă în lapte, la foc mic, cu ciocolata rasă. Se amestecă încontinuu, fără să dea în fiert, până se îngroaşă. 2. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească până ajunge la temperatura camerei. Frişca se bate spumă cu zahărul pudră, apoi se […]
Îngheţată de Vanilie
1. Se bat ouăle cu zahărul tos până ce acesta se topeşte. Se adaugă zahărul vanilat şi laptele. Se pune la foc mic şi se amestecă neîntrerupt, fără să dea în fiert. 2. Se ia de pe foc şi se adaugă smântâna. Se pune într-o formă, se lasă să se răcească şi se dă la […]
Salată cu cremă de budincă şi căpşuni
1. Budinca de vanilie şi cea de ciocolată se prepară conform instrucţiunilor de pe plic. Atunci când este călduţă se pune direct în cupe, mai întâi un strat de budincă de ciocolată, apoi un strat de budincă de vanilie şi se lasă la răcit. 2. Fructele se spală şi se curăţă de coajă sau codiţe […]
Salată cu cremă de budincă şi portocale
1. Budinca de vanilie şi cea de ciocolată se prepară conform instrucţiunilor de pe plic. Atunci când este călduţă se pune direct în cupe, mai întâi un strat de budincă de ciocolată, apoi un strat de budincă de vanilie şi se lasă la răcit. 2. Portocalele se curăţă de coajă şi se taie în bucăţi […]
Salată de fructe cu rodii
1. Se curăţă rodiile, bananele şi kiwi de coajă şi se taie cubuleţe, după care se pun împreună cu ananasul într-un castron mai mare şi se stropesc cu zeamă de lămâie pentru a-şi păstra aspectul proaspăt. 2. Sucul de ananas şi zahărul se pun la foc mic 2-3 minute, până se topeştetot zahărul. Se lasă […]