Fierbere
Vin fiert cu mandarine şi portocale
1. Se spală portocala cu apă caldă, se lasă la uscat pe un prosop şi se taie în 8 felii egale. În coaja fiecăreia se pun cuişoare. 2. Mandarinele se curăţă şi se desfac în felii. Se pun într-o oală feliile de portocală şi cele de mandarină, zahărul, cuişoarele, sucul de portocale, vinul şi romul […]
Şerbet de portocale
1. Într-o cratiţă specială pentru dulceaţă sau şerbet, care nu a fost folosită şi la prepararea mâncărurilor, se pun pe foc zahărul şi apa. Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă aproximativ un sfert de oră, când siropul ar trebui să înceapă să se lege. 2. Pentru a verifica dacă siropul este […]
Tort cu piersici şi ciocolată
1. Gelatina se lasă la înmuiat în lapte pentru câteva minute, apoi se pune la foc mic şi se amestecă până se dizolvă. Atenţie, nu trebuie să fiarbă! 2. Se ia de pe foc, se adaugă brânza de vaci şi se amestecă până se omogenizează. Se aşază un rând de pişcoturi într-o formă de tort […]
Macaroane cu sos de verdeaţă
1. Într-un castron se amestecă uşor untul înmuiat cu făina cernută, se adaugă supa de carne şi laptele şi se bate totul cu telul. Se toarnă într-o oală cu fundul mai gros şi se pune pe foc, amestecând încontinuu, până se leagă sosul, aproximativ 20 de minute. Se trage apoi deoparte, se strecoară, iar în […]
Spaghete cu sos de roşii
1. Se spală roşiile şi se curăţă de codiţe. Se cufundă în apă clocotită, iar când coaja începe să se desprindă, se scurg, se lasă la răcit şi se taie în cubuleţe mici. 2. Ceapa se curăţă, se spală şi se rumeneşte uşor într-o tigaie în puţin ulei. Se adaugă apoi roşiile, busuiocul şi se […]
Spaghete Carbonara
1. Se pun la fiert spaghetele în apă cu un praf de sare. Între timp, ceapa şi baconul se taie în cubuleţe fine, iar cimbrul se spală şi se curăţă. 2. Într-o tigaie încinsă, se rumeneşte uşor baconul în puţin ulei, apoi se adaugă ceapa tocată mărunt şi se lasă puţin la prăjit. Se mai […]
Penne cu somon şi spanac
1. Se pun pastele la fiert. După ce au fiert, se scot, se scurg, se trec prin-tr-un jet de apă rece, apoi se lasă la scurs şi se amestecă cu uleiul de măsline. Spanacul se spală, se opăreşte în puţină apă cu sare şi se lasă la scurs. 2. Se pune jumătate din cantitatea de […]
Linguini cu sos pesto
1. Se spală şi se curăţă busuiocul. Usturoiul se curăţă şi se taie bucăţi. O parte din frunzele de busuioc împreună cu usturoiul se pun într-un mojar şi se amestecă, timp în care se adaugă treptat uleiul de măsline. La final, se pune un praf de piper. 2. Separat, se fierb pastele în apă cu […]
American Barbecue
1. Porumbul fiert se taie în bucăţi groase cam de 3 cm. Dacă e congelat, se fierbe 5 minute în apă sărată. 2. Pieptul de pui se taie cuburi, la fel şi roşiile şi ardeii, iar ceapa se taie felii. 3. Se montează pe frigărui, alternativ. 4. Se stropesc cu zeamă de lămâie, ulei şi […]
Salată de orez cu peşte şi măsline
1. Se pune orezul la fiert în apă cu un praf de sare. Când s-a înmuiat, se strecoară şi se lasă la răcit. 2. Între timp, peştele se spală şi se lasă la scurs. Se condimentează cu sare şi boia. Se rumeneşte apoi într-o tigaie, până capătă o culoare aurie. Se trage deoparte, se lasă […]