Minidiplomat parfumat

Se spală căpşunile şi se păstrează deoparte câteva fructe mari, care se taie pe lungime, pentru ornament. Restul de căpşuni se taie jumătăţi şi se fierb cu un pahar de zahăr. Se strecoară un pahar de suc, iar fructele fierte se pasează până se obţine un piure fin. Se bat ouăle spumă cu 8 linguri […]

Supă cremă de mazăre

Se spală mazărea verde şi se pune la fiert, separat de celelalte legume. Ţelina, cartofii şi morcovii se spală şi se taie cubuleţe. Ceapa se curăţă şi se taie solzişori, apoi se căleşte în puţin unt. Peste ceapă se pun legumele tăiate şi se călesc câteva minute. Se adaugă apă şi se fierb până devin […]

Spaghete carbonara cu mazăre

Spaghetele se pun la fiert în apă cu o lingură de ulei, conform instrucţiunilor de pe pachet. Şunca se taie feliuţe, iar parmezanul se dă pe răzătoare. Mazărea se spală şi se pune la fiert o jumătate de oră. Şunca feliată se căleşte câteva minute cu doi, trei căţei de usturoi. Se separă gălbenuşurile de […]

Tortilla cu cartofi

Se spală cartofii și se pun la fiert în apă cu sare. Când s-au înmuiat, se curăţă de coajă și se taie felii. Se pun la prăjit într-o tigaie cu puţin ulei și se prăjesc pe ambele părţi, având grijă să fie întoarse ușor, ca să nu se rupă. Între timp, se curăţă ceapa și […]

Rasol-curcubeu

Carnea se curăță, se spală și se înțeapă din loc în loc cu cuțitul, așa încât să se formeze „buzunărașe” care se vor umple cu bucăți de legume. Zarzavaturile se curăță, se spală și se taie fâșii subțiri. Acestea se introduc în locurile înțepate din carne. Ce rămâne se pune la fiert împreună cu bucata […]

Supă cu crutoane

Cartofii se curăță, se spală și se taie felii. Se pun apoi la fiert în 1,5 l apă clocotită. Făina se dizolvă în lapte, având grijă să nu se formeze cocoloașe. Când au fiert cartofii, se adaugă laptele cu făină, amestecând bine și se lasă să mai dea un clocot. Se ia vasul de pe […]

Desert ușor

Se dizolvă cacaua cu 3-4 linguri de apă caldă. Se adaugă apoi cam 100 ml apă clocotită. Gelatina se pune la înmuiat în apă rece. Separat, într-un vas, se amestecă gălbenușurile cu zahărul. Se toarnă deasupra cacaua diluată și se omogenizează cu telul. Se adaugă și gelatina și se continuă omogenizarea cu telul. Vasul cu […]

Ciorbă sățioasă

Se spală bine carnea, se curăță de pielițe și se taie cubulețe. Rădăcinoasele și ardeii se curăță, se spală și se toacă cubulețe. Varza se taie fâșii. Ceapa se curăță și se toacă mărunt. Roșiile se opăresc, se curăță de pielițe și se taie felii. Leușteanul și pătrunjelul se spală și se toacă fin. Carnea […]

Cartofi umpluţi

Se spală cartofii bine, apoi se aşază într-o tavă şi se bagă la copt, la 180 0C. După ce sunt gata, se scot, se lasă 5-10 minute să se răcească, apoi se crestează în patru, cu ajutorul unui cuţit. Într-un bol, se mărunţeşte brânza tofu, apoi se amestecă cu 100 ml smântână de post, cu […]

Cartofi noi cu smântână

Cartofii noi, în coajă, trebuie spălați în 4-5 ape. Se pun apoi la fiert în supă de pui. Se adaugă de la bun început sarea, pentru că aşa cartofii vor rămâne întregi. Se lasă la fiert până sunt pe jumătate fierți și supa de pui scade destul de mult. Se ia de pe foc. Separat […]